Zoeken

Facebook

Stadswandelingen

Een eindje om in Hoogeveen.

 

De Historische Kring te Hoogeveen organiseert stadswandelingen voor groepen. Hoogeveen bestond vroeger vooral uit waterwegen. De laatste kanalen werden gedempt in 1972. Men heeft via het kunstwerk "De Cascade" het water weer teruggebracht in het centrum. De Historische Kring Hoogeveen heeft sinds mei 2003 een Gidsengilde dat stadswandelingen in Hoogeveen organiseert. Er zijn verschillende routes te lopen door de stad langs vele historische panden en monumenten. De gidsen geven tijdens de wandeling hier heel veel informatie over. De start van de routes is verschillend. Dit is afhankelijk van de route die gekozen wordt.


De Noordroute wordt gelopen vanuit restaurant De Koffiepot (voormalige koffiebranderij) in de Hoofdstraat via de Brinkstraat met zijn statige huizen naar het voormalige klooster. Dan via de Hoofdstraat naar het Gemeentehuis waar het Verzetsmonument staat. Daarna door de Kerkstraat naar de oudste kerk van Hoogeveen en dan weer terug naar De Koffiepot.

De Zuidroute start bij het restaurant "t Olde Schippershuus" (voormalige rentmeesterwoning) dat op een kruispunt staat van vroegere waterwegen. We gaan een stukje de Schutstraat in, waar enkele oude panden staan, tot de Reviusweg. Vervolgens lopen we terug via de Alteveerstraat, Het Haagje en de vroegere "Eiermarkt" naar het ''t Olde Schippershuus".

De Centrumroute start ook vanuit restaurant De Koffiepot in de Hoofdstraat. We lopen richting het Raadhuis met het Verzetsmonument. Vervolgens via de Kerkstraat naar de Joodse begraafplaats en de Korenmolen "De Zwaluw". Daarna via de Van Echtenstraat terug naar de Koffiepot.

De begraafplaatsroute start ook vanaf restaurant "t Olde Schippershuus". Daarna gaan we via de Alteveerstraat en de Leiendijk naar de oude begraafplaats (vanaf 1829). Daarna via de Zuiderweg naar het Oorlogsmonument en bij het monument bij de Joodse begraafplaats. Terug via de voormalige Synagoge naar het "t Olde Schippershuus".


Nadere informatie

Voor nadere informatie over de stadswandelingen kunt u contact opnemen met:
Theo Osinga, telefoon 0528-233024. E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.