Zoeken

Facebook

 

 

Videopagina

Exclusief voor de bezoekers van de website van de Historische Kring Hoogeveen is de documentaire te bekijken over Dokter van de Velde met als titel, "Een standbeeld voor die man".

U kunt klikken op de link onder de foto, dit i.v.m. de beveiliging tegen kopiëren en/of downloaden.

Hier de Vimeo filmlink:

https://player.vimeo.com/video/253783417


Op 11 september vond in het “Kringhuus” van de Historische Kring Hoogeveen de overdracht plaats van de plaquette van het graf van Roelof Lubberts door een delegatie van Stichting Oud Meppel.

 

Onthulling monument op 7 april 2017

De Historische Kring Hoogeveen heeft in maart 2017 een gedenksteen geplaatst in het Spaarbankbos voor drie jongemannen die daar op 9 april 1945 aan het eind van de middag zijn gefusilleerd, een dag voor de bevrijding door Canadese troepen. De lichamen worden op 11 april gevonden. Het gaat om Albert Eggen uit Zuidwolde, Sybrand Jan van der Linde uit Amsterdam en Johan Dhont uit Middelburg. 

FLUITENBERG- Historische Kring Hoogeveen heeft in april 2011 een bijzonder monument onthuld. Het gaat om een steen, die 19 slachtoffers van 'Het drama van de Wijsterseweg' herdenkt.

De dodenherdenking 4 mei 2015
Honderden mensen, waaronder opvallend veel jongeren, hebben maandagavond de herdenkingen bijgewoond die op diverse plaatsen in onze gemeente plaatsvonden. Bij het monument voor het gemeentehuis werden toespraken gehouden door burgemeester Loohuis en de voorzitter van de Historische Kring Hoogeveen, de heer Bisschop, waarna de kranslegging plaatsvond.

 


Hieronder vindt u een mooi tijdbeeld van Hoogeveen, met o.a. de veemarkt, de Tamboer, dempen van kanalen, super8 filmpjes gedigitaliseerd, met eigen beelden, daarnaast de volgende (video)bronnen gebruikt: o.a. Drenst archief en Bertus ten Caat en Henk Jonker. 

https://www.youtube.com/watch?v=mOAFgduePC8 loading