Skip to main content

 

Een zeer geslaagde kringmiddag.

Op woensdag 19 februari was er opnieuw een kringmiddag in plaats van een kringavond.
Cor Koopmans liet deze middag opnieuw zien dat er in de loop der tijden veel is veranderd in Hoogeveen. Er werden beelden getoond die niet in eerdere presentaties van hem voorgekomen zijn.
Deze keer kwamen vooral enkele zijstraten van de Hoofdstraat aan bod, maar kreeg toch ook nog een klein stukje Hoofdstraat aandacht. Er werden zeer oude beelden van de Kerkstraat en de Van Echtenstraat getoond. Daar was en is nogal wat bedrijvigheid, waarover veel verteld werd.Zo was de markt heel vroeger aan beide zijden van de Hoofdstraat, waar toen nog het kanaal door liep. Er was elke dag markt, maar wat je je eigenlijk niet voor kunt stellen is, dat dit toen ook op zondag het geval was. De mensen konden dan, als ze uit de kerk kwamen, de benodigde boodschappen halen. Er waren overigens ook kerkgangers die hier problemen mee hadden. Later waren de vee- en goederenmarkt op de Kerkstraat. En druk dat het er was. Veel boeren gingen na die tijd, vooral als ze goede zaken gedaan hadden, een borrel drinken in één van de cafés die daar waren. Nog steeds zijn er veel horecagelegenheden op de Grote Kerkstraat.Veel oude beelden passeerden de revue, maar ook van wat er allemaal is opgeknapt, waarbij vaak geprobeerd is om de oorspronkelijke gevels te behouden. Naast de vele afbeeldingen zagen we ook filmpjes over de middenstand van de Kerkstraat en van de markt die daar vroeger was. 
Dit allemaal door Cor gepresenteerd met zijn gebruikelijke humor, waardoor er af en toe lachsalvo’s vanuit de zaal klonken.
De opkomst op deze kringmiddag was zeer groot met meer dan 350 bezoekers, waarvan er verscheidenen uit plaatsen kwamen wat verder bij Hoogeveen vandaan.


Het was een erg mooie middag.