Hoogeveense Kei (vervolg)

Willem en HansIn maart 2008 waren er activiteiten met betrekking tot het verplaatsen van de Hoogeveensche Kei. De verplaatsing is toen afgerond, maar er zou nog een plaquette komen bij de kei.

Op 13 november 2008 was het eindelijk zover.
's Morgens om 9.00 uur kwamen enkele mensen van de Historische Kring bijeen bij de Hoogeveense Kei om een gat te graven en beton te storten voor het plaatsen van de plaquette.
De gemeente zorgde ervoor dat er een klinkerstraatje omheen kwam. Er kwam tijdelijk een doek over de tekst van de plaquette omdat het nog even een verrassing moest blijven wat er op stond.

's Middags om 14.00 uur was de officiële onthulling van de plaquette.
Henk Bruins Slot, een verre nazaat van Warner Bruins Slot (destijds de wethouder die in 1925 voor het vervoer van de kei uit Elim naar Hoogeveen gezorgd heeft), heeft het doek van de plaquette verwijderd waardoor de officiële onthulling een feit was.
Naast de onthulling werd er een toespraak gehouden door Willem Schelhaas, de voorzitter van de Historische Kring, die op ludieke wijze inging op de geschiedenis van de kei.

Daarnaast heeft Cor Koopmans, bestuurslid, de tekst voorgelezen van de oorkonde die in 1955 onder de kei is geplaatst. Jennie Mol, bestuurslid en vice-voorzitter, heeft de tekst van de plaquette voorgelezen.

Hiermee is de renovatie van de Hoogeveense Kei afgerond en het bestuur van de Historische Kring Hoogeveen hoopt dat het nog jaren zal duren voordat de kei opnieuw aan herstel toe is of om een andere reden opnieuw verplaatst moet worden.

plaquette