Skip to main content

Verslag Excursie Emsbüren

 
 
 
 

6 mei 2009. De jaarlijkse excursie van de Historische Kring Hoogeveen. Deze keer naar Leer en Emsbúren in Duitsland. Evenals in andere jaren ook deze keer weer veel belangstelling voor de reis.

Via onder andere Gieten en Veendam gaat de tocht eerst naar Oude Pekela, waar in restaurant ’De Pekelahof’ de eerste stop gemaakt wordt om koffie/thee te drinken met een gebakje erbij.Via Winschoten, de grenspost Nieuweschans en Papenburg gaat de tocht verder naar de Duitse plaats Leer. Hier gaan we in het oude stadscentrum aan boord van het vlaggenschip van de Germania Rederij. Met dit schip, één van Duitslands mooiste rondvaartboten, de Warsteiner Admiral, verlaten we de binnenhaven voor een prachtige vaartocht over de rivieren de Leda en de Eems. Aan boord maken we gebruik van een heerlijke koffietafel.

Na de boottocht gaan we weer met de bus verder richting Emsbüren, waar we een bezoek brengen aan de Emsflower Erlebniswelt. Het is een lust voor het oog wat we hier aan prachtige planten, snijbloemen en groenten zien die allemaal op milieuvriendelijke wijze gekweekt worden.Even na 17.00 uur beginnen we aan de terugreis en tegen 18.30 uur zijn we weer terug in Hoogeveen.

Volgens de traditie wordt de excursiedag afgesloten met een Chinees/Hollands buffet in hotel-restaurant Internationaal aan de Toldijk.Daarna keer iedereen vermoeid, maar voldaan terug naar huis.

Tekst en foto’s: Greet en Cor Koopmans.